lauantai 7. joulukuuta 2013

Ideoiden yö


Satuin sattumalta eilen illalla vierailemaan erittäin mielenkiintoisella sivustolla. Kyseessä on bloggaamiseen keskittyvä sivusta bloggaajat.com.

On vaarallista tutustua uusiin mielenkiintoisiin asioihin ennen kuin pitäisi mennä nukkumaan. Ideat sinkoilivat sellaisella tahdilla, että havahduin vasta viideltä aamulla.

Itsellä on aina ollut bloggaamisesta tietynlainen päiväkirjanomainen kuva. Olen pitkään ajatellut, että rakentelen omat nettisivut, josta sitten on linkki blogiini. Eilen ymmärsin, että nettisivujeni pitäisi rakentua kokonaan blogin pohjalta. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Ja sitten tuumasta toimeen.

Minulla on jo ennestään ollut oma domaini, www.aikajaavaruus.net. Viime yönä sain aikaiseksi omia itselleni myös aikajaavaruus.fi -osoitteen. Heti tuli sivustolle uskottavampi fiilis! Tämän jälkeen aloin pohtimaan, miten pääsisin irtautumaan bloggerista ja saisin blogilleni tuon oman domaini osoitteen. No tämähän olisi onnistunut Bloggerinkin avulla, mutta nälkä kasvaa syödessä ja nyt minulla on ostettuna Thesis niminen WordPress teema. Kyseessä ei ollut mikään halpa investointi, mutta kaikkien kyseistä teemaa käyttävien sivustoilla vierailleena uskon, että tämä investointi maksaa itsensä takaisin.

Ulkoasun lisäksi tutustuin usean artikkelin verran siihen, mikä tekee blogista suositun. Ratkaisevassa osassa on blogin ympärille muodostuva yhteisö ja avoin vuorovaikutus. Tämän rakentaminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja useita kymmeniä työtunteja. Tällä hetkelllä on kuitenkin sen kaltainen into päällä, että joululomalla tehdään jotain aivan muuta kun löhötään sohvalla konvehteja popsien.

Mistä sitten ajattelin blogata? Mikä tulisi olemaan minun Niche?

Ensimmäisen tulee mieleen elämänmakuiset raportit siitä opetustyöstä mitä teen päivittäin. Välttääkseni päiväkirjamaisuutta ajattelin rajata aihepiirin koskemaan TVT:n yhdistämistä opetustyöhön erityisesti luonnontieteiden ja matematiikan osalta. Tämä aihepiiri on itselle erittäin tärkeä, joten intohimoa aihepiiriä ja bloggaamista kohtaan varmasti löytyy.

Seuraavaksi rupesin ajattelemaan, mitä muuta sivustoni voisi sisältää. Työni kannalta tärkeää olisi saada linkitettyä bloggaaminen varsinaiseen työhöni. Näin ollen Blogiin voisi tulla artikkeleita myös oppilaita varten.

Kolmanneksi ajattelin lisätä Ajankohtaista osion, missä voisi olla enemmän pohdintaa ajankohtaisista opetukseen sekä tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvistä asioista. Lähestyminen aiheeseen eri kulmista on varmasti tervetullutta.

Tänään vielä viimeinen palanen loksahti kohdalleen. Neljänneksi osioksi nousi eräänlainen oppilaiden tuotoksia esittelevä kokonaisuus. Ajattelin ensi keväänä toteuttaa kasien kemiassa eräänlaista netissä toimivaa kokeellisen työskentelyn päiväkirjaa. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.

Paljon uusia ideoita ja valtava halu päästä toteuttamaan niitä. Harvoin osuu kohdalle niin hyödyllinen sivusto kuin bloggaajat.com. Suosittelen sitä  vilpittömästi kaikille, joille bloggaaminen on lähellä sydäntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti