keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Seiskaluokkalaiset tutustuvat aaltoliikkeeseen ja ääneen

Seiskaluokkalaisten kanssa ollaan edetty avaruusasioista aaltoliikkeeseen ja ääneen. Itse pidän tätä ensimmäistä fysiikan kurssia ehkä mieluisimpana opetettavana kurssina. Löytyy demoja laidasta laitaan ja aiheet ovat hyvin arkipäiväisiä ja lähellä oppilaiden omaa elämää.

Tässä samalla olen valjastanut Youtuben käyttöön. Videoiden editointi ei ole meikäläisen vahvuuksia, mutta eiköhän sen ajan kanssa opi. Otin harjoituksen vuoksi tunneilla muutaman videon ja latasin ne tuubiin. Videossa on hyvin klassinen demo pitkittäisestä ja poikittaisesta aaltoliikkeestä.


 Periaatteessa demo on hyvin yksinkertainen ja kaikki sen varmasti ymmärtää. Näitä on hyvä kerätä talteen, niin oppilaat voivat sitten palautella asioita mieliin ennen koetta.

Toinen ääneen liittyvä demo on hieman eksoottisempi. Kyseessä on Tiibetin buddhalaisuudessa käytettävä soiva kulho.


Kulholla on Buddhalaisessa kulttuurissa pitkät perinteet ja sitä käytetään meditaatiossa, rituaaleissa ja erilaisissa hoidoissa. Perinteisesti kulhot valmistetaan yhdeksästä eri metallista.

Kyseinen kulho on peräisin viime kesän Intian reissulta. Kulho tuskin on valmistettu yhdeksästä eri metallista, mutta ainakin se tuntuu soivan hyvin.


Välillä tuntuu, että kulholla voisi olla muutakin käyttöä työrauhan ylläpitämiseksi koulumaailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti